Institutionen tilbyder morgenmad, frokost og eftermiddagsmad. Til de mindste i vuggestuen tilbydes der yderligere lidt formiddagsmad.
I Ønskeøen vægter vi sund, varieret og økologisk kost. Der tages hensyn til allergi, religiøse og kulturelle forhold. Vi har vores egen kok og køkkenassistent ansat, hvilket betyder at maden ikke bestilles udefra, men laves med kærlighed fra bunden af. I et tæt fællesskab arbejder vi med madmod, dialog, selvhjulpenhed, sansning, madglæde og den røde tråd mellem køkkenet og stuerne. Det hænder at vores kok Henriette spiser med på stuerne i ønsket om at forstå barnets perspektiver på både madmod og Selvhjulpenhed.
Vi følger fødevarestyrelsens anbefalinger om at vuggestuebørn får serveret måltider hver anden time, samt børnehavebørn hver tredje. Der serveres måltider uafhængigt af om køkkenet afholder ferie eller har andet fravær.
Vi serverer varm mad tre gange og kold to gange ugentligt. Det vægtes at værende både farverigt, børnevenligt, varieret, sundt og økologisk. Mad som skal med i skoven vil oftest være madpakker, som kan komme med ud på de store oplevelser. Det vil som udgagspunkt være rugbrødsmadder med gnavegrønt.
Morgenmad:
Hjemmelavet müsli, havgryn, yoghurt og hjemmebagte boller, samt lidt frugt. Der serveres i øvrigt vand og mælk
Ex. på ugens frokost menu efter årstid og sæson:
Mandag - suppe med dertil hjemmebagt brød
Tirsdag - Pålægsfade med gnavegrønt og hjemmebagt rugbrød
Onsdag - Gryderetter eller kød med grønt og ris, pasta, kartofler, linser, bønner etc.
Torsdag - Dagens fisk frisk fra torvet med dertilhørende grønt
Fredag - Pålægsfade med gnavegrønt. Ugens rester på fadende med hjemmebagt rugbrød
Ugens eftermiddagssnacks:
Ex. Hjemmebagt stenalderbrød, boller, knækbrød, franskbrød og rugbrød, samt bagte rodfrugter, smoothies, hjemmerørte patéer og puréer og frisk frugt. Alt efter årstid og sæson. Vi drikker gerne mælk om eftermiddagen og vand til frokost tid.