I ønskeøen har vi en hensigt om at minimere sukkerindholdet i den daglige kost, samt ved fødselsdage og andre særlige lejligheder vi holder i huset. Maden der serveres tre gange dagligt for børnene, indeholder minimalt sukker og er både økologisk, miljøvenligt, festligt og inspirerende. I ønskeøen spiser vi bl.a. sunde fastelavns- og halloweenboller i stedet for sukkerholdige produkter.
Vi ønsker ikke en nul-sukker-politik og har den holdning, at det er i orden, at børnene får mad eller drikke med sukker indhold ved særlige lejligheder, herunder sommer- og julefest, samt andre arrangementer.
Det kan f.eks. dreje sig om en kop saft en varm sommerdag, hjemmelavet marmalede kogt over bål, eller kage til en fødselsdag.
Jo mindre børnene er, jo vigtigere er det efter vores opfattelse at undgå sukker.
Vi har gode erfaringer med fødselsdage, hvor der ikke nødvendigvis tilbydes kage eller andet sødt. Børnene nyder gerne en lækker frokost eller frugtspyd.
Vi opfordrer forældrene til at overveje disse alternativer ved fødselsdage. Der er forbud mod slikposer.